Een daad van (zelf)liefde

Leren mediteren is een daad van liefde!
Momenteel is er binnen de School voor Zijnsoriëntatie veel aandacht voor ‘gezonde zelfliefde’. Hans Knibbe, de grondlegger van Zijnsoriëntatie, geeft met regelmaat lezingen in het land over dit thema, en op verschillende plekken wordt de cursus Gezonde Zelfliefde aangeboden (De cursussen zijn op dit moment allemaal vol maar deze training zal op een later tijdstip nog vaker aangeboden worden). 
 
Ik vind het een heel mooi thema. Het ontbreekt ons, in het Westen, vaak aan zelfliefde of we hebben een geïsoleerd gevoel van eigenwaarde opgebouwd om niet te veel aan onze zelftwijfel of kritische stem te lijden. Het gevolg is dat we onder onze persoonlijke maat functioneren om nog ontspanning te kunnen vinden; of we hebben onszelf net iets te veel ‘opblazen’ om nog contactvol te zijn in onze leefwereld. In beide gevallen belasten we bovenmatig ons lichaam en onze geest, we voelen we ons niet meer open en los, staan meer ‘alleen’ dan nodig.
13707154_976274162470821_1739075393_n

Met het aannemen van een houding van liefdevolheid zijn we ons vaak ook snel bewust van onze oorspronkelijke openheid – en andersom: een afstemming op onze oorsprong neemt gelijk het besef van liefde en verbondenheid met zich mee. We kunnen met anderen zijn zonder dat we contact hoeven te maken, en we kunnen onszelf zijn terwijl we niet volmaakt zijn.

Een manier om een begin te maken met liefdevolheid en ontspanning, zonder iets anders van onszelf te hoeven maken dan we zijn, is meditatie.
Als je dit wilt leren kun je in een cursus van 6 bijeenkomsten 2u de kunst leren. Deze cursus start doorlopend bij voldoende deelname (kosten € 150,00). Je maakt per bijeenkomst kennis met één aspect (of verdiept je ervaring van een aspect) van Zijnsgeoriënteerde meditatie.
Heb je belangstelling? Laat het weten via [wysija_form id=”9″]