Basiscursus Zijnsgeoriënteerde Meditatie start 14 mei

Basiscursus Zijnsgeoriënteerde Meditatie

Hisilicon K3

 

Meditatie, een daad van liefde

Een cursus in vier delen voor beginners en deelnemers met meditatie-ervaring.
Zondagen van
10:00u tot 14:00u 

Katendrecht, Rotterdam
Zondag 14 en 28 mei
Zondag 11 en 25 juni 

 

Je bent van harte uitgenodigd om te ontdekken wat zijnsgeoriënteerde meditatie inhoudt en wat het kan betekenen als je meditatie in je leven integreert.

Waarom meditatie?
Meditatie helpt je je oriëntatie te verleggen van jezelf zoals je uit gewoonte bent, naar je wie je oorspronkelijk bent. Meditatie biedt je de gelegenheid te vertrouwen op een manier van zijn die los is, minder controlerend en sturend dan je gewend bent. Je laat beelden van wie je denkt te (moeten) zijn, vrij. Dit is een spannende, avontuurlijke stap. Als je je daarin bekwaamt, maak je ruimte voor de laag in jezelf die zowel stil en zacht is als vol, wijs en levendig. De deur staat namelijk altijd open naar de compleetheid van jouw unieke menselijke vorm en voor de wereld om je heen, precies zoals je deze tegenkomt. Meditatie is een daad van liefde, naar jezelf én naar je omgeving.

Wat leer je?
De meditatiecursus bevat ervaringsgerichte werkwijzen en doet tegelijkertijd een beroep op je begripsvermogen, en op toewending naar de ongecompliceerde heelheid die allang in jou aanwezig is. Ik geef een introductie van de basisprincipes van zijnsgeoriënteerde meditatie, bewegend, staand en zittend. Er is ruim tijd om verschillende fasen en je afstemming te onderzoeken, uit te diepen en te begrijpen waar het over gaat. Zo kun je daarmee op je gemak raken en met nieuwsgierigheid door je dagelijkse gewoontes heen leren kijken. Je leert hoe je je gewoontelaag kunt uitnodigen om te ontspannen, je leert in openheid plaats te nemen. Dan kun je vrijkomende vitaliteit aanspreken om richting en vorm aan je leven te geven.
Als je thuis praktiseert zal het je helpen de heldere afstemming in je dagelijks leven te integreren.

Wat vraagt deelname?
Deelname vraagt naast 4 zondagochtenden dagelijkse praktiseertijd thuis en de bereidheid om je open te stellen of zin in een nieuwe benaderingswijze van je dagelijkse presentie. De kosten bedragen € 200,00.

Interesse?

Kijk op https://viavide.org/actueel/ en https://viavide.org/leren-mediteren-zelfliefde/
Wil je deelnemen of heb je vragen? Laat het telefonisch weten via 06 40540121 of via https://viavide.org/contact/,  info@viavide.org of via het contactformulier:

[wysija_form id=”6″]