Tineke Holkema

Tineke (1961) stelde zich vanaf het begin van haar loopbaan, en ook al vroeg in haar persoonlijk leven, vragen rond het functioneren van mens, organisatie en maatschappij. Antwoorden vond ze in de oude wijsheidtradities, psychologie, en ‘op straat’. 

Haar ervaring in de hulpverlening vormt met haar achtergrond van organisatorische, leidinggevende en uitvoerende werkzaamheden een vruchtbare combinatie. Deze leidde in 2006 tot een praktijk als coach, trainer en psychosociaal begeleider. Tussen 2016 en 2023 heeft ze ook een spirituele leerweg aangeboden als Leraar Zijnsoriëntatie. Momenteel bied ze alleen begeleiding of groepswerk aan cliënten die bekend zijn binnen haar werkruimte.

Met registratie bij relevante beroepsverenigingen is haar werk ingebed in beroepscode, klachtenrecht en doorgaande bijscholing.

Oorspronkelijk is Tineke opgeleid als sociaalpedagogisch medewerker. Naast latere scholing en trainingen op het gebied van psychosociale counseling en coaching (Academie voor Menswetenschappen en Nederlandse Academie voor Psychotherapie) is zij vanaf 2001 als student verbonden aan de School voor Zijnsoriëntatie. Ze ronde hier in 2016 ook de vakopleiding tot Zijnsgeoriënteerd leraar/ begeleider af.

In contact met de inherente rijkdom van het leven leer ik meer en meer te vertrouwen. Deze ontplooiing gaat gepaard met blijdschap en verdiept de herkenning van onze grenzeloze, vrije wezensaard. Dit geeft een sterke basis voor het begeleidingsvak.
Dat ik vaak getuige ben van een verandering in uitgangspunt, motiveert mij diepgaand voor dit werk: Aanvankelijk proberen de mensen die bij mij komen goed te maken wat als ‘fout’ ervaren wordt, maar na een tijdje wordt het belangrijk zichzelf in elk aspect beter te leren kennen, te waarderen en tot uitdrukking te brengen.
Ik geniet van het aanbieden deze leerruimte en ik leer van elke ontmoeting”.