Tineke Holkema

Tineke (1961) stelde zich vanaf het begin van haar loopbaan, en ook al vroeg in haar persoonlijk leven, vragen rond het functioneren van mens, organisatie en maatschappij. Antwoorden vond ze in de oude wijsheidstradities, psychologie, en ‘op straat’. 

Haar ervaring in de hulpverlening vormt met haar achtergrond van organisatorische, leidinggevende en uitvoerende werkzaamheden een vruchtbare combinatie. Deze leidde in 2006 tot een praktijk als coach, trainer en psychosociaal begeleider. Tineke is geregistreerd bij relevante beroepsverenigingen en staat zo onder voortdurende kwaliteitscontrole.

Oorspronkelijk is ze opgeleid als pedagogisch medewerker. Naast latere scholing en trainingen op het gebied van psychosociale counseling en coaching (Academie voor Menswetenschappen en Nederlandse Academie voor Psychotherapie) is zij vanaf 2001 als student verbonden aan de School voor Zijnsoriëntatie. Ze ronde daar in 2016 ook de vakopleiding tot Zijnsgeoriënteerd leraar/ begeleider af.

‘In contact met de inherente rijkdom van het leven leer ik meer en meer te vertrouwen en leer ik steeds gerichter te kiezen voor wat ik het liefst doe en deel. Dit geeft een sterke basis voor het begeleidingsvak.
Dat ik vaak getuige ben van een verandering in uitgangspunt motiveert mij diepgaand voor dit werk: Aanvankelijk zijn de mensen die bij mij komen goed aan het maken wat als slecht ervaren wordt, maar na een tijdje wordt het belangrijk zichzelf in elk aspect beter te leren kennen, te waarderen en tot uitdrukking te brengen. Deze ontplooiing gaat gepaard met blijdschap en verdiept de herkenning van onze grenzeloze, vrije Zijnsaard.
Ik geniet volop van het aanbieden deze leerruimte en ik leer van elke ontmoeting.