Gezonde Zelfliefde

Cursus Gezonde Zelfliefde*  

Logo_GZV

Voor mensen die ‘Gezonde Zelfliefde’ in de praktijk willen leren brengen en die tegelijkertijd kennis willen maken met Zijnsoriëntatie. Het is niet nodig om ervaring te hebben met meditatie of Zijnsoriëntatie.

Gezonde Zelfliefde is een belangrijke basis van het Zijnsgeoriënteerde pad van Levenskunst. Het is liefde voor jezelf op een gezonde, niet-neurotische manier.

Vaak zijn we helemaal niet zo liefdevol naar onszelf. Ongemerkt en chronisch herhalen we oude overlevingspatronen die ons opgetrokken en onrustig maken, en die te weinig ruimte laten voor goede zelfzorg en liefde. We zien niet wat is, maar zijn op weg naar wat kan zijn. Hierdoor verliezen we onze innerlijke rust, evenwicht en gevoel van verbinding.

In de cursus oefenen we met het doorbreken van die overlevingspatronen. We richten ons rechtstreeks op de rijkdom en compleetheid van wie je om te beginnen al bent, op je altijd al aanwezige vrije aard. Gezonde zelfliefde heeft dus vooral te maken met het hervinden van wie je al bent op een fundamenteler en intiemer niveau dan wie je denkt te zijn.
In de cursus leer je je aandacht om te draaien van ‘daar en dan’ naar ‘hier en nu’. Zo kom je weer in contact met het meest nabije, met hoe het nu is en wie je nu bent. Je leert jezelf in een liefdevol licht te plaatsen, waardoor je zowel psychologische gezondheid en welbevinden opbouwt, als thuiskomt in je natuurlijke, liefdevolle Zijnsaard.

Door gezonde zelfliefde te beoefenen en te trainen word je presenter en liefdevoller naar jezelf en anderen. Doordat je meer gaat rusten in je eigen basis word je onafhankelijker, minder opgehangen aan omstandigheden (relaties, ervaringen, dingen). Je staat losser en kunt daardoor helderder zien. Hierdoor ontwikkel je spontane compassie en een heldere, liefdevolle betrokkenheid naar alles en iedereen.

Werkvormen zijn: meditatie, energiewerk, visualisatie en bewustzijnsoefeningen. De focus ligt op het fysiek-energetisch ervaren van je Zijnsaard en leren rusten in je basis.

In de cursus Gezonde Zelfliefde leer je:

  • stil te staan bij jezelf in plaats van steeds maar op weg te zijn
  • liefdevolle en open aandacht te geven aan waar je bent en hoe je bent
  • ontspanning toe te laten, waardoor je begint te rusten in je eigen energetische basis (grounding)
  • je open te stellen voor de inherent liefdevolle Zijnsruimte en warmte en liefde toe te laten en te geven aan jezelf
  • je eigen basale goedheid kennen en in contact daarmee te blijven in stressvolle situaties
  • zicht te krijgen op wat bevorderlijk is voor gezonde zelfliefde en wat niet
  • Door Gezonde Zelfliefde te beoefenen en trainen word je presenter en liefdevoller, naar jezelf en anderen. Doordat je meer gaat rusten in je eigen basis, word je onafhankelijker, minder opgehangen aan ervaringen, aan dingen, aan relaties. Je staat losser, vrijer en kunt daardoor helderder zien. Je ontwikkelt hierdoor spontane compassie en liefdevolle, heldere betrokkenheid bij alles en iedereen.

Werkvormen zijn: bewegende en zitmeditatie, visualisatie, lichaamsoefeningen, ademtechnieken en bewustzijnsoefeningen.

Praktische informatie

Trainer: Tineke Holkema
Data: 10 en 24 april; 8, 15, 22 en 29 mei; 12 en 26 juni
Tijd:  dinsdagavond van 19:00 tot 22:00 uur
Locatie: Rotterdam
Kosten: € 380,- (inclusief cursusmateriaal en 21% BTW)
Aanmelden of informatie: inschrijving gesloten

Trainer: Tineke Holkema
Data: 2018: 28 sept; 12 okt; 2, 16, 30 nov; 14 dec; 11, 25 jan 2019
Tijd:  vrijdagmiddag van 13:00 tot 16:00 uur
Locatie: Rotterdam
Kosten: € 380,- (inclusief cursusmateriaal en 21% BTW)
Aanmelden of informatie: per mail of telefoon

Trainer: Tineke Holkema
Data: 2019: 13, 27 jan 2019; 10, 23 feb; 9, 23 mrt; 6, 20 april
Tijd:  zondag-/ zaterdagochtend van 10:00 tot 13:00 uur
Locatie: Rotterdam
Kosten: € 380,- (inclusief cursusmateriaal en 21% BTW)
Aanmelden of informatieper mail of telefoon

Keurmerk_GZL_transparant
*De cursus Gezonde Zelfliefde is ontwikkeld door de Beroepsvereniging van Zijnsgeoriënteerde Begeleiders (BvZB) in nauwe en inspirerende samenwerking met Hans Knibbe, grondlegger van Zijnsoriëntatie. De cursus wordt gegeven door Zijnsgeoriënteerde trainers/begeleiders die hiervoor geautoriseerd zijn door Hans Knibbe.