Leergang 1 Zijnsoriëntatie

Leergang Zijnsoriëntatie 1

Het leven zelf is reeds de spirituele verwezenlijking, er is niets dan het leven zelf dat beoefend dient te worden. (Hans Knibbe)

Deze leergang is een intensivering je eerdere Zijnsgeoriënteerde stappen en neemt je mee in de toepassing van Zijnsoriëntatie in je dagelijkse leven.

De komende leergang loopt van de herfst 2019 tot het voorjaar 2020 en bestaat uit:

  • 4x een dag (10:00-17:00)
  • 1x een tweedaagse
  • 4x een dagdeel inspiratie-/ oefengroep zonder begeleiding

Optioneel, ook open voor deelnemers uit van andere trainingen en individuele begeleiding:


Data 2019 2020

Trainingsdagen
Vrijdagen en een zaterdag 10:00 – 17:00u:
13 september; 11 oktober; vr 15 en za 16 november; 20 december; 24 januari.

Padbegeleidingsbijeenkomsten
Woensdagen 10:00 – 13.00 of 14:00 – 17:00u:
25 september; 30 oktober; 4 december; 8 januari; 12 februari

 

Voor wie?

Voor iedereen die in eerdere training of begeleiding geraakt is door Zijnsoriëntatie. Voor wie de wens heeft de Zijnsdimensie blijvend te herinneren en belichamen, en in verbondenheid wilt leven. Voor wie nieuwsgierig is naar de werking van zijn eigen geest en de invloed die dat heeft op zijn relatie met zichzelf, anderen, de wereld. Voor wie zijn eigen aannames en patronen wil  inzien vanuit vrijheid; en wie zich vanuit liefde, met plezier, opbouwend wil leren uitdrukken in relaties.

Waar gaat het over?
In de diepte blijkt geluk, eenheid en heelheid, gegeven te zijn en herkent te kunnen worden. Het bevindt zich in elke verschijningsvorm, soms verpakt en niet zo direct herkenbaar. Als we eraan wennen ons te enten in de diepte, de grond van alle verschijnselen, krijgen we een compleet andere bestaansbasis en een losse, ruime, liefdevolle, creatieve en doorziende kijk op het dagelijks wel en wee en een doortastende koers in ons leven.
We krijgen de kans onze relatie met onze geest, ons lichaam, andere mensen, het leven zelf in schijnbaar nieuw, sprankelend licht te plaatsen.

Dit is ‘Spirit in actie’, in Zijnsoriëntatie wordt dat “Rusten in Zijn, doen wat je wilt” genoemd.

Wat leer je?

  • In deze leergang word je verder geïntroduceerd in de basisprincipes en -werkwijzen van Zijnsoriëntatie/ Gezonde Zelfliefde.
  • Je vervolgt het ontdekken van wie je bent, van alles wat deel van jou uitmaakt: de oningevulde en onverdeelde Zijnsgrond van je bestaan, je Licht-aard en Wijsheidsgeest (Spirit), en je volwassen psyche-verschijning ‘met alles erop en eraan’.
  • Je krijgt oefenstructuren aangereikt om alles wat jij meemaakt werkbaar te laten zijn: je went aan het innemen van een hoge optiek en vanuit die invalshoek ga je je aannames, reactiepatronen en gevoelens herkennen, aannemen en begrijpen als antwoord op je situatie in het verleden.
  • Je leert alles te herkennen als een ‘al complete’ uitdrukking van jouw verlichte aard.
  • Je verbindt nieuwe inzichten en bevindingen met het leven van alle dag: de wijze van gezonde zelfliefde en -zorg, je activiteiten en taken en hoe je je in relaties begeeft.
  • Je leert een communicatiewijze die bijdraagt aan jouw ontwikkeling en welzijn en aan de wereld om je heen.

We nemen de tijd. Zo kan alles van jou meedoen bij het ontdekken en leren.

Hoe doen we het?
Meditatie, energetische training, verbeelding van vrije dimensie, psychologisch zelfonderzoek zijn belangrijke werkwijzen binnen Zijnsoriëntatie. In de leergang wordt ook theorie aangeboden en literatuur aanbevolen. De wisselwerking tussen verstandelijk en belichamend leren, versterkt spiritueel, mentaal, energetisch en fysiek inzicht en integratie.

Daarnaast herhaal je oefeningen en deel je ervaring met leergenoten in inspiratiegroepjes.
Persoonlijke knelpunten en leervragen werk je uit met individueel begeleiding binnen een kleine groepje, zo leer je met en van elkaar.

Met een drie-daagse retraite heb je de kans diepgaand los te laten in de open, vrije werkelijkheid van je geest. Voor meer informatie: zie retraite.

Wat vraagt deelname?
Een voorwaarde voor deelname is dat je al kennis hebt gemaakt met Zijnsoriëntatie. Je hebt een cursus, training of persoonlijke begeleiding gevolgd bij mij, school voor Zijnsoriëntatie of een collega die bij de beroepsvereniging BvZB is aangesloten (geweest).
Daarnaast je hebt een intake gehad bij mij.

In praktische zin vraagt deelname naast de bijeenkomsten oefentijd thuis, tijd voor voorbereiding en verslaglegging van je ervaringen, en het lezen van relevante literatuur.
Ook vraagt het nieuwsgierigheid, het vermogen en bereidheid om je zelf te leren te leren kennen, en te leren ‘navigeren’ vanuit deze kennis in praktische, psychologisch, relationeel en spiritueel opzicht.

Kosten
De leergang totaal: € 840,00.
Trainingsdagen: € 630,00.
Padbegeleidingsbijeenkomsten: € 210,00.

Mochten de kosten een bezwaar vormen dan kijk ik graag met je mee naar een oplossing.

Interesse in deelname? Laat het weten via telefoon of mail.