Leergang Zijnsoriëntatie

Leergang Zijnsoriëntatie

Het leven zelf is reeds de spirituele verwezenlijking, er is niets dan het leven zelf dat beoefend dient te worden. (Hans Knibbe)

Deze eenjarige leergang is een intensivering van eerdere training en van de toepassing van Zijnsoriëntatie in je dagelijkse leven.
De volgende leergang loopt van de herfst 2019 tot de zomer 2020 en bestaat uit:

 • 6x een zaterdag (10:00-17:00)
 • 5x een dagdeel inspiratie-/ oefengroep zonder begeleiding)

Optioneel, open voor deelnemers uit van andere trainingen en individuele begeleiding:

 • 4x een dagdeel individuele begeleiding in een kleine groep
 • 1x een 3-daagse retraite
 • 1x opvolgbijeenkomst retraite

Locatie Rotterdam/ Epe (retraite) Centrum Oostraven

Data 2019 2020 zijn nog niet bekend
Data 2018 2019:

27 oktober

8 december
19 januari
2 maart
13 april
8 juni 

Retraite: 24, 25 & 26 mei; opvolgdagdeel van der retraite: 7 juni

Individuele begeleiding in een groep (dagdeel 10:00- 13:00/ 14:00- 17:00): 14 november; 19 december; 13 februari; 27 maart

Kosten
Leergang (6 trainingsdagen): € 600,00
Individuele begeleiding in groep (4u): € 240,00
Retraite (residentieel verblijf): € 435,00 (zonder deelname leergang € 495,00).
Opvolgdag(deel) retraite(3u): 7 juni: € 50,00

Voor wie?
Voor iedereen die in eerdere training of begeleiding geraakt is door Zijnsoriëntatie. Voor wie de wens heeft de Zijnsdimensie blijvend te herinneren en belichamen, en in verbondenheid wilt leven. Voor wie nieuwsgierig is naar de werking van zijn eigen geest en de invloed die dat heeft op zijn relatie met zichzelf, anderen, de wereld. Voor wie zijn eigen aannames en patronen wil  inzien vanuit vrijheid; en wie zich vanuit liefde, met plezier, opbouwend wil leren uitdrukken in relatie.

Waar gaat het over?
In de diepte blijkt geluk, eenheid en heelheid, gegeven te zijn en herkent te kunnen worden. Het bevindt zich in elke verschijningsvorm, soms verpakt en niet zo direct herkenbaar. Als we eraan wennen ons te enten in de diepte, de grond van alle verschijnselen, krijgen we een compleet andere bestaansbasis en een losse, ruime, liefdevolle, creatieve en doorziende kijk op het dagelijks wel en wee en een doortastende koers in ons leven.
We krijgen de kans onze relatie met onze geest, ons lichaam, andere mensen, het leven zelf in schijnbaar nieuw, sprankelend licht te plaatsen.

Dit is ‘Spirit in actie’, in Zijnsoriëntatie wordt dat “Rusten in Zijn, doen wat je wilt” genoemd.

Wat leer je?

 • In deze leergang word je verder geïntroduceerd in de basisprincipes en -werkwijzen van Zijnsoriëntatie/ Gezonde Zelfliefde.
 • Je vervolgt het ontdekken van wie je bent, van alles wat deel van jou uitmaakt: de oningevulde en onverdeelde Zijnsgrond van je bestaan, je Licht-aard en Wijsheidsgeest (Spirit), en je volwassen psyche-verschijning ‘met alles erop en eraan’.
 • Je krijgt oefenstructuren aangereikt om alles wat jij meemaakt werkbaar te laten zijn: je went aan het innemen van een hoge optiek en vanuit die invalshoek ga je je aannames, reactiepatronen en gevoelens herkennen, aannemen en begrijpen als antwoord op je situatie in het verleden.
 • Je leert alles te herkennen als een ‘al complete’ uitdrukking van jouw verlichte aard.
 • Je verbindt nieuwe inzichten en bevindingen met het leven van alle dag: de wijze van gezonde zelfliefde en -zorg, je activiteiten en taken en hoe je je in relaties begeeft.
 • Je leert een communicatiewijze die bijdraagt aan jouw ontwikkeling en welzijn en aan de wereld om je heen.

We nemen de tijd. Zo kan alles van jou meedoen bij het ontdekken en leren.

Hoe doen we het?
Meditatie, energetische training, verbeelding van vrije dimensie, psychologisch zelfonderzoek zijn belangrijke werkwijzen binnen Zijnsoriëntatie. In de leergang wordt ook theorie aangeboden en literatuur aanbevolen. De wisselwerking tussen verstandelijk en belichamend leren, versterkt spiritueel, mentaal, energetisch en fysiek inzicht en integratie.

Daarnaast herhaal je oefeningen en deel je ervaring met leergenoten in inspiratiegroepjes.
Persoonlijke knelpunten en leervragen werk je uit met individueel begeleiding binnen een kleine groepje, zo leer je met en van elkaar.

Met een drie-daagse retraite heb je de kans diepgaand los te laten in de open, vrije werkelijkheid van je geest. Voor meer informatie: zie retraite.

Wat vraagt deelname?
Een voorwaarde voor deelname is dat je ervaring hebt met Zijnsoriëntatie. Je hebt een cursus, training of persoonlijke begeleiding gevolgd bij mij, school voor Zijnsoriëntatie of een collega die bij de beroepsvereniging BvZB is aangesloten (geweest).
Daarnaast je hebt een intake gehad bij mij.

In praktische zin vraagt deelname naast de bijeenkomsten oefentijd thuis, tijd voor voorbereiding en verslaglegging van je ervaringen, en het lezen van relevante literatuur.
Daarnaast vraagt het de nieuwsgierigheid, vermogen en bereidheid om je zelf te leren te leren kennen, en te leren ‘navigeren’ vanuit deze kennis in praktische, psychologisch, relationeel en spiritueel opzicht.

Mochten de kosten een bezwaar vormen dan kijk ik graag met je mee naar een oplossing.

Interesse in deelname? Laat het weten via telefoon of mail.