Retraite Thuis-Zijn

Retraite Thuis Zijn

Voor wie een Zijnsgeoriënteerde training of begeleidingsstraject heeft doorlopen.

Op 24, 25 en 26 mei kun je de tijd nemen om vrij te zijn, los van de dagelijkse gang van zaken. Gewoonlijk handelen we resultaatgericht. Of het nu gaat om het volbrengen van een taak, of om het vinden van rust of plezier: we leven van doel naar doel. Zo werkt onze geest: vooruitstrevend, altijd onderweg. Nooit klaar, niet snel gerust.

Nu gaan we stilstaan, ontspannen en afstemmen op de vrije dimensie. Dan opent de plattegrond waarop we leven zich: een helder landschap toont zich, we landen weer in onszelf, voorbij de programmatuur van onze geest. Zo komen we thuis, waar we ook verblijven.
Vaak herinneren we dan ook waar het ons werkelijk om gaat.

Een retraite, een verblijf buiten je dagelijkse doen en laten is tijd die eigenlijk voor niets concreets is bedoeld is. Dit verblijf nodigt je uit om ‘thuis te zijn’. Te wennen aan wie je bent in de grond van je geest om daarna vanuit vernieuwde motivatie en lichte tred je weg te vervolgen.

Met drie dagen stilte, begeleide meditatie en visualisatie, individuele meditatie en eenvoudige structuren heb je alle ruimte om verder te ontspannen en te landen in je werkelijke aard. In deze retraite richten we ons op de ongeconditioneerde werkelijkheid, er wordt dus geen psychologische begeleiding aangeboden maar er zijn wel inspiratie/ vragenrondes.

In de opvolgbijeenkomst op 7 juni kan je stilstaan bij de werking van deze retraite.

Programma:
In de ochtenden worden de pauzes, ontbijt en lunch in elk geval in stilte doorgebracht. In de middag is de pauze van 13:00 tot 16:00u. Avondbijeenkomsten zijn kort en vullen we in overleg in.

Verblijf: Vrijdagochtend tot zondagmiddag volpension in Centrum Oostraven te Epe.
Kosten retraite: € 495,00 (deelnemer leergang € 435,00).
Opvolgingsbijeenkomst: € 50,00

Wil je meer informatie? Interesse in deelname? Laat het weten via telefoon of mail.